21. 11. 2024   |   svátek má Albert
 

Brambory se zeleninou v římském hrnci

Název Množství a jednotka
brambory 1 ks
libové párky 4 ks
mražená zelenina - Mochovská směs 1 ks
sůl
pepř
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 4
Kuchyně: česká
Příprava: 10 min.
Vaření: 45 min.
Mamut :-)



Postup
Římský pekáč na čtvrt hodiny namočíme celý do studené vody. Mezitím si připravíme suroviny. Brambory oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Párkový salám, nebo libové párky, případně klobásky rozpůlíme a po stranách vějířkovitě nakrojíme (jako na gril). Do pekáče skládáme plátky brambor, které osolíme a posypeme troškou vegety, na ně nasypeme mraženou zeleninovou směs (používám směs mrkve, petržele, celeru, hrášku a růžičkové kapusty, ale lze použít jakoukoliv), osolíme, vrstvy střídáme. Párky necháme až nakonec, jako poslední vrstvu položíme nakrojené libové párky. Uzavřeme a pečeme bez odkrývání 45 minut (respektujeme zkušenosti s vlastní troubou).


 


RECEPTY

Vosí hnízda (Včelí úly)

Postup: Piškoty rozmixujeme nebo pomeleme a dáme do mísy. Máslo rozpustíme. K pomletým... zobrazit recept

RECEPTY

Kedlubnová smetanová polévka s medvědím česnekem

Postup: Zeleninu oloupeme, umyjeme a nakrájíme na kostičky, mrkev na kolečka. Zalijeme... zobrazit recept

RECEPTY

Pesto z medvědího česneku

Postup: Nejprve v malém mixéru rozmixujeme piniové oříšky, přidáme dvě plné hrsti... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Postup: V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř... zobrazit recept

RECEPTY

Špagety s houbovou omáčkou

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě. Připravíme si bešamel – rozpustíme máslo,... zobrazit recept

ZAJÍMAVOSTI

Meloun - to pravé letní osvěžení

Čas léta nám přináší sluníčko, koupání, dovolenou, pohodičku a relax. Občas i... zobrazit článek

ESHOPY

Tvorba eshopů, webů, SEO optimalizace

Internetové stránkyTvorba profesionálních eshopů na míru. Pronájem eshopů....